Bokkedoorns Award 2017

Eerder won Gastvrouw Fabienne Bakker toen nog (17) uit Alkmaar, de “Bokkedoorns Award 2017” samen met Joeri Weidmann als kok.  De Bokkendoorns Award is een kook- en serveerwedstrijd onder de leerlingen van de opleidingen gastheer/gastvrouw en zelfstandig werkend kok. Dit is een jaarlijkse wedstrijd vooral bedoeld om de studenten te motiveren voor het vak.

“We willen laten zien hoe mooi het is om met elkaar, de witte én de zwarte brigade, een goed product neer te zetten. Dat vereist kennis van zaken, initiatief en zelfvertrouwen. Met deze award bieden we de studenten daarbij de helpende hand.”

Fabienne Bakker had in 2017 als leerbedrijf To Amuse te Haarlem. De wedstrijd bestond uit de volgende onderdelen; productherkenning en het aan tafel bereiden van een Irish coffee, kaasplateau en Caesar salade dit alles onder de deskundige ogen van juryleden Ron Wiegel (Nova College), Peter Bruins (De Bokkedoorns) en Latif Elmessoussi (Bourgondisch Lifestyle). De jury oordeelde: “Fabienne is een servicegerichte gastvrouw, werkt snel en netjes. Haar tafelbereidingen zijn zeer gastgericht uitgevoerd. Haar Caesar salade was mooi op smaak, rond en vol! De Irish coffee was tijdens deze tafelbereiding een plaatje om te zien. Kort en goed: een gastvrouw met Talent!”

De winnaars ontvingen een trofee, een oorkonde, een tweedaagse stage en een geheel verzorgd diner voor twee in De Bokkedoorns. Deze prijs vond plaats in samenwerking met tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen

#bokkedoorns_award